HOLLANDIA SPUDPALEN

 


Maritieme innovatie

Wat goed is, verspreidt zich snel. Zo komen veel succesvolle innovaties uit de beroepsvaart ook in de jachtbouw terecht. Dat gold ooit voor boeg- en hekschroef en nu ook voor  telescopische spudpalen. Met deze verticale telescopische buizenconstructie kan een schip zichzelf stabiel en veilig vastleggen. Bij het afmeren schuiven de compacte telescopische buizen uit onder het wateroppervlak. In ingeschoven toestand zijn ze onzichtbaar.  Binnenvaartschepen worden er tegenwoordig standaard mee uitgerust. Het beproefde systeem heeft zich in de loop der jaren overtuigend bewezen.
Afmeren wordt kinderspel

En dat is niet voor niets: ze maken het afmeren kinderspel. Logisch dus dat ook de pleziervaart het gebruiksgemak van telescopische spudpalen heeft ontdekt. Volgens een onderzoek op de HISWA behoren spudpalen, door de vele voordelen, zelfs binnen afzienbare tijd tot de standaarduitrusting van plezier-jachten. Het aan- en afmeren wordt hierdoor een fluitje van een cent. Afmeren is in een mum van tijd gebeurd: met één druk op de knop ligt het schip stabiel verankerd. In Nederland, maar ook in ons omringende landen kunnen spudpalen vanwege de geringe waterdiepten vrijwel overal worden gebruikt. Booteigenaren die nu kiezen voor een telescopisch spudpaalsysteem zullen de verkoopwaarde van hun schip aanzienlijk zien stijgen.

 

Nederlands kwaliteitsproduct

Dankzij de almaar groeiende vraag van de pleziervaart naar spudpalen heeft Hollandia een unieke serie gestandaardiseerde spudpaalsystemen ontwikkeld voor plezierjachten. De telescopische spudpalen van Hollandia kunnen worden ingebouwd in vrijwel elke type plezierjacht vanaf 10 tot 50 meter.Dezelfde innovatieve en betrouwbare technieken als bij de installaties voor de beroepsvaart vinden hier hun toepassing. 

 

 

 

Gestandaardiseerd systeem

Telescopische spudpalen van Hollandia zijn meer dan alleen een huplmiddel bij het afmeren. Door de volautomatische aanpassing van het systeem aan veranderingen in de waterstand kan een schip ook voor  langere tijd op de uitgeschoven palen blijven liggen. De uitgeschoven spudpalen zorgen voor een zeer stabiele ligging van het schip. Het systeem is in verschillende uitschuiflengtes tot wel 25 meter leverbaar.Hollandia biedt een zeer compact systeem waardoor er weinig woonruimte verloren gaat.Wanneer u kiest voor Hollandia spudpalen kiest u voor de hoogste kwaliteit, een uniek en compact systeem en een onderscheidende service.

 

 


Probleemloos afmeren zonder hulp van anderenAutomatische aanpassing aan het waterpeil